Εργαστηρια

Πικάσσο και Αρχαιότητα, Γραμμή και Πηλός

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» πραγματοποιήθηκε στην Πειραιώς 260 στις 8 & 9 Ιουνίου και στις 22 & 23 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη, συνδέοντας την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το Αφιέρωμα στα Παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Έκθεση με τα έργα των παιδιών με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών στο Educational Lab του Μουσείου.

Στόχος του προγράμματος ήταν να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των παιδιών εστιάζοντας στον διάλογο μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων από πηλό και στα μοντέρνα κεραμικά του Πικάσο. Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά ανακάλυψαν θραύσματα των έργων ως αρχαιολόγοι, έφτιαξαν τα δικά τους έργα ως καλλιτέχνες και έστησαν μια έκθεση ως επιμελητές.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μπορεί να υπάρξει διάλογος μεταξύ της αρχαίας και της μοντέρνας τέχνης; Και πώς μπορεί αυτό να αναδειχθεί μέσα από το βλέμμα των παιδιών; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» συνδέει την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με το αφιέρωμα στα παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν θραύσματα των έργων σαν αρχαιολόγοι, να φτιάξουν δικά τους έργα σαν καλλιτέχνες και να στήσουν μια έκθεση σαν επιμελητές.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση : Χριστίνα Νάκου και Δάφνη Κουρή
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε απο την E. J. Papadopoulos S.A.

https://cycladic.gr/en/page/ekthesi-me-erga-paidion#

Φωτογραφίες Πάρις Ταβιτιάν